Nieuws

Programma snijplaten voor volle schroefdraadprofielen Seco uitgebreid

(11-01-2019)

Seco Tools heeft 13 nieuwe snijplaten voor volle schroefdraadprofielen met UNJ- en MJ geïntroduceerd. Het bedrijf heeft nu een compleet programma UNJ- en MJ-schroefdraadprofielen beschikbaar voor zowel uitwendige als inwendige toepassingen. Deze snijplaten hebben profielen met een zeer nauwe tolerantie, voor het maken van nog nauwkeuriger schroefdraad in rvs en hittebestendige nikkel- en titaniumlegeringen.

Naast de nauwe profieltoleranties bieden de snijplaten een langere standtijd. Vooral producenten uit de luchtvaartindustrie zullen blij zijn met de betere procesbetrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de profielen die deze nieuwe snijplaten bieden. Tegelijkertijd kunnen deze producenten kiezen uit een ruim gamma schroefdraadsnijplaten van Seco.

Jetstream Tooling®

Om de vorming van gevaarlijke gekrulde spanen die de productie kunnen verstoren te voorkomen, zijn de nieuwe snijplaten compatibel met de Seco-houders met Jetstream Tooling®-hogedrukkoeltechnologie. Deze houders leveren een geconcentreerde straal koelmiddel onder hoge druk met een hoge snelheid direct naar de ideale positie dicht bij de snijkant. Op deze manier is het mogelijk de spanen te geleiden en in specifieke richtingen van de snijzone af te voeren.

Jetstream Tooling® kan taaie spanen, die bij het schroefdraadsnijden ontstaan, breken bij het bewerken van onderdelen van titanium en vergelijkbare materialen, wat zorgt voor een langere standtijd. Bij het schroefdraadsnijden in staal en rvs kan deze verbeterde spaancontrole zorgen voor 30 tot 60% hogere snijsnelheden, zonder dat de kwaliteit van het schroefdraadoppervlak hieronder lijdt. De profielen zijn geschikt voor uitwendige en inwendige toepassingen. Men gebruikt UNJ-schroefdraadprofielen voor schroefdraad in inches en MJ-schroefdraadprofielen voor de overeenkomstige metrische versies.

www.secotools.com